Na afloop van het staatsbezoek van het koningspaar aan Zweden, vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima de meegereisde media over de veiligheidssituatie rondom hun oudste dochter, Prinses Amalia. Door ernstige bedreigingen kan zij niet in haar studentenhuis in Amsterdam wonen en kan ze zelfs eigenlijk niet naar buiten.

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen leeft mee met onze Prinses van Oranje en de koninklijke familie. Pieter Verhoeve, voorzitter: ‘We spreken de hoop uit dat Amalia weer snel kan studeren zoals ieder ander.’

Een ieder hartelijk dank voor haar of zijn reactie!

De Prinses van Oranje, 2021

One thought on “Hart onder de riem voor Prinses Amalia

 1. Lieve Amalia, het gaat mij aan het hart dat je niet kan genieten van de mooiste onafhankelijke jaren. Uitgaan, studie, andere mensen ontmoeten. Het zou een mooie tijd zijn. Je bent zo’n mooie, lieve en wijze vrouw. Dat je door deze afschuwelijke mensen wordt geboycot is heel erg. Jullie stammen af van vechters, blijf dat doen als je wilt, of kies voor jezelf. Jij weet wel wat je moet doen en hebt fantastische ouders. Ook lieve mensen! Veel liefs, Jolanda

 2. Lieve Amalia, volg je hart en je gevoel. Het leven als prinses is in deze tijd niet gemakkelijk. Maar wees trots opjezelf. Je doet het hartstikke goed voor een jonge vrouw van 18 jaar, daar kan menigeen een voorbeeld aannemen. Koester de vriendschappen om je heen en probeer van het leven te genieten. Het komt goed. dikke knuffel Margreet

 3. Beste Prinses, ik leef heel erg met u mee en uw familie, en hoop dat u eerdaags op een veilige manier,
  uw studie kan hervatten, het allerbeste toegewenst, marita

  1. Lieve mooie Prinses Amalia.
   Wij vinden het heel Triest dat U niet gewoon net als andere studenten kan
   Genieten van je jonge jaren als Student! Heel veel liefde en Sterkte gewenst!

 4. Dag Amalia, heel veel kracht en sterkte toegewenst. Ik zal voor je bidden. Warme groet Anita Barten

 5. Veel veilige en nuttige studiejaren gewenst voor je belangrijke toekomst, Amalia! En vertrouwen dat alle gekkigheid in toom wordt gehouden 🙏🤞

 6. Hallo lieve Amalia, wat moet het vreselijk zijn wat jij nu meemaakt , ik had tijdens de Corona nog twee kinderen thuis 1 zoon van 19 die 1,5 jaar studeerde, ik had het zo met hem te doen dat hij geen normale studententijd had, maar goed hij zag toch nog wel zijn vrienden en werd niet bedreigd (lijkt me 1 van de ergste dingen die je mee kunt maken). Wat moet dit een verschrikkelijke tijd voor jou zijn, geen studententijd en zelfs niet naar buiten mogen , en het dan maar niet te hebben over de angst die je misschien bij je draagt , dit gun je je grootste vijand niet, Amalia ik wens jou heel veel sterkte toe en probeer je sterk te houden, ik leef met je mee en ben trots op je , heel veel liefs

 7. Beste Prinses, ik vind het verschrikkelijk in welke bizarre situatie u zich bevindt. Ik hoop dat u dit spoedig achter u kunt laten en verder kunt op wijze die u zich wenst. Ik wens u alle goeds en hopelijk snel weer een normaal studentenleven.Tevens wil ik mijn grote waardering voor het werk van uw ouders uitspreken.

 8. Lieve Amalia wens je heel veel sterkte en kracht om door te gaan veel liefs van mij

 9. Lieve Amalia,

  Wij leven met je mee ook met je ouders en zusjes.
  Hopelijk is het gauw voorbij. Dit heb je niet verdient.
  Wat een wereld.

 10. Lieve Amalia, wat ontzettend naar dat jouw leven nu bepaald wordt door dreiging en angst. Het was niet jouw keuze om als prinses geboren te worden. Ik denk dat je veel liever een ‘normaal’ leven had geleid. Maar je hebt je weten te voegen met verve en charme. Dat bewonder ik enorm! En nu staat je leven op zijn kop door een stel idioten. Ik hoop dat je steun en kracht ervaart door jouw land en ik wens je heel veel moed, liefde en steun toe! Je bent een prachtmens en je verdient deze dreiging niet!

 11. Amalia,
  Alle voorgaande berichten sta ik helemaal achter!
  Van mij, voor jou: Een BBH!! ( BIG BIG HUG)
  Leef met je mee!

 12. Lieve Amalia,
  Wat jammer dat je niet meteen van je studententijd kunt genieten. Maar er komen vast betere tijden; haal het dan maar dubbel en dwars in. Blijf positief!

 13. Hoop dat u snel weer u studie met andere studie genoten op eem normale manier kunt vervolgen.

 14. Lieve Amalia
  Wat naar dat je niet een onbezorgde studententijd kunt hebben. We leven in een rare wereld en daar voel jij de gevolgen van
  Hopelijk wordt het snel opgelost, zodat je alsnog op kamers kunt gaan wonen, en van het studenten leven kunt gaan genieten. Sterkte, ook voor je ouders die erg ongerust zijn.

 15. Beste prinses Amalia,

  Ik gun u een gewone studenten tijd met de vrijheid die daarbij hoort. Hopelijk zakken de gemoederen en kunt u het studenten leven in alle volte weer oppakken. Ook hoop ik dat deze hele kwestie u geen studievertraging opleveren.

  Veel sterkte

  1. Beste Prinses Amalia
   Ik hoop dat voor u alles weer gauw normaal mag worden
   Heel veel sterkte

 16. Lieve Prinses Amalia Wij wensen U heel veel sterkte , moed en vertrouwen toe. En hopen en bidden dat dit snel voorbij mag gaan Heel veel lieve groetjes van Klaske Postma Hurdegaryp

 17. Lieve Amalia ik hoop dat dit gauw weer voorbij is en dat je gauw weer kan studeren en weer met je vrienden vriendinnen omgaan

 18. Lieve Amalia,
  Heel veel kracht en sterkte gewenst nu u tijdelijk thuis woont vanwege bedreigingen. We hopen en bidden dat u gauw weer volop mag genieten van het studeren en met vrienden kunt contacten!
  Liefs, Jaap en Hendrika

 19. Lieve Amalia,
  Ik wens je heel veel sterkte in deze periode. Ik snap niet hoe mensen je dit kunnen aandoen.

 20. Lieve Amalia, jou leven is zoveel anders als een ander in Nederland. En nu nemen ze zelfs deze studententijd van je af. Heel erg dat dit gebeurt. Hoop dat de dreiging snel voorbij is en dat je er toch nog wat van mee krijgt. Houd je taai! Je doet het fantastisch als prinses! Lieve groet uit Groningen!

 21. Lieve Amalia,

  In deze moeilijke tijd, voor jou en je familie, wensen wij je veel kracht- wijsheid en veel geloof toe.

  1. Lieve Amalia ik bid elke dag dat uw leven weer normaal wordt .En normaal weer op straat kunt gaan wij houden van de prinses

 22. Uwe Koninklijke Hoogheid,

  Verschrikkelijk te horen dat het tegenwoordig zo gesteld is in dit land. Ik wil U graag bij deze, heel veel sterkte wensen en laat U niet uit het veld slaan! U doet het ontzettend goed, een stralend sterretje van Nederland 🙂 (Paps, Mams en je zussen, doen het ook goed).
  Misschien is het voor U leuk om te studeren aan de UIO in Oslo, aangezien er daar meer normen en waarden zijn en wat minder ‘verstoorde’ mensen wonen.
  Ik hoop van harte dat zoiets in de toekomst niet weer gebeurd en dat U een redelijk zorgeloze tijd tegemoet gaat als toekomstige Koningin der Nederlanden. Mijn steun heeft U!
  Sterkte, groetjes en veel liefs toegewwenst.

 23. Lieve Amalia,
  Je bent een hele mooie ,inspirerende jonge vrouw!
  Heel veel kracht en positiviteit speciaal voor jou!
  Het komt goed.
  Liefs Bianca

 24. Lieve prinses Amalia,
  We leven heel erg met u mee, dit mag niet gebeuren dat een jonge vrouw niet kan studeren in alle rust. Het studentenleven tot zich nemen in al haar facetten. Wij wensen u en uw ouders sterkte en hopen dat u gauw weer kunt studeren in Amsterdam.

 25. Lieve prinses Amalia,

  Wat afschuwelijk dat dit u en uw ouders overkomt. Ik wil u heel veel sterkte wensen en hoop dat alles snel weer als vanouds wordt.

  Dikke “tuut”,
  Erika

 26. Beste Prinses,

  Hou u taai. Laat je niet kisten.
  Hoop dat u toch nog kan gaan genieten van uw studententijd.
  Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen

 27. Lieve Prinses Amalia,

  Wij leven erg met u mee en hopen dat alles ten goede mag keren.

 28. Genieten van je studententijd is voor ieder wel denkend mens een must! Zo ook voor jou prinses Amalia. Hopelijk gaat deze moeilijke periode snel voorbij. Het is je van harte gegund. Succes!!

 29. Lieve Prinses Amalia,
  Wens jou en je familie heel veel
  Sterkte in deze nare moeilijke tijd
  En hoop dat je weer vlug als 18 jarige
  Van je leven mag gaan genieten
  Het is jou van Harte gegund.

 30. Lieve Amalia,
  Wat een onrecht. Ik gun je een onbezorgde studenten tijd. Te gek voor woorden dat dit niet kan.
  Ik wens voor jou en je Familie heel veel sterkte in deze vervelende tijd.
  Sterkte meid
  Veel liefs,
  Janneke

 31. Heel veel liefde gewenst , blijf geloven in het goede ,veel sterkte voor de familie.

 32. Lieve prinses Amalia, veel sterkte deze periode! Aan het eind van een donkere periode wordt het altijd weer licht!

  1. Lieve Amalia,

   Wat een moeilijke en spannende tijd voor je. Heel veel sterkte en ik hoop dat je gauw weer een gewoon studentenleven kunt leiden. Dat gun ik je van harte.

   Hartelijke groet,
   Corina.

 33. Lieve prinses Amalia,

  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd,
  Het komt weer goed.

  Lieve groeten,
  Janny Kluivingh

 34. Beste Amalia, heel erg jammer dat u nu niet kunt genieten van het gewone studentenleven. Hopelijk komt hier snel een einde aan. Sterkte, ook voor uw ouders. Snap het verdriet. Leef mee.

  1. Lieve Amalia veel sterkte in deze moeilijke tijden. Ik hoop dat jij snel weer een zo normaal leven kan leiden. Aan het eind van de tunnel wordt het altijd weer licht.

  2. Lieve Amalia.
   Wat moet het vreselijk voor U zijn om zo bejegend
   te worden.
   Al die miskleunen die denken dat ze alles maar
   Kunnen roepen en schreeuwen, en zelf te dom zijn
   Om iets van hun leven te maken.
   Ik wens u heel veel kracht en wijsheid

 35. Lieve Amalia

  Wat ben jij een topper hoe je hiermee omgaat het zal niet makkelijk voor jou zijn om in deze gepolariseerde wereld een kroonprinses te moeten zijn maar weet dat er betere tijden aankomen ook dit gaat ooit weer voorbij ik hoop oprecht dat je een mooie en vooral vrije toekomst tegemoet gaat we zullen nooit buigen voor terrorisme

  on a bended knee is no way to be free

 36. Lieve Amalia,
  Wat zit je (en je familie) in een vreselijk nare situatie. Ik hoop dat je binnenkort weer in vrijheid kunt leven. Weet dat er aan je gedacht wordt. Ik wens jou en je familie veel sterkte toe!
  Groet Janneke

 37. ZKH Prinses Amalia,

  Verschrikkelijk wat er gebeurt in de bloei van Uw leven.
  U hoort net als een ander persoon van 18 gewoon te kunnen studeren, lol maken met vrienden en uitgaan.
  U kunt er niks aan doen dat U als een prinses geboren bent.

  Ik hoop dat ze de dader(s) snel vinden en een passende straf geven, zodat U weer kunt genieten van Uw studie en leven.
  Sterkte……

  X

  1. Echt niet normaal dat u niet kunt genieten van u studenten leven zoals u vader dat wel heeft gedaan. Veel sterkte voir u n hoop dat usnel weer een beetje u normale leven kunt oppakken.

 38. Beste Amalia,
  Als oud-studente, en nu moeder van studerende kinderen, weet ik wat een mooie levenservaring studeren kan zijn. Ik vind het absurd dat personen of organisaties de vrijheid van anderen op deze manier beperken en bedreigen, alleen om hun eigen zin door te drijven.
  Ik hoop van harte dat de aanstichters snel worden gevonden. En dat je daarna een mooie studenten tijd hebt waarin je veel kunt leren over allerlei facetten van je studie, de samenleving en jezelf. Het zal je een rijker mens en later een betere koningin maken. Houdt moed. Het ga je goed.

 39. Zeer geachte Koninklijke Hoogheid Kroonprinses Amalia der Nederlanden,

  Bij deze wens ik U veel moed toe, moge de bedreigingen die Uw studietijd dwarsbomen snel
  opgelost worden. Opdat U Uw vrijheid weer terug krijgt.

  Met vriendelijke groet,

  Angel Marie-Djean Vos.

 40. Lieve Amalia,

  Ik wil u mijn medeleven tonen hoe erg ik het vind dat u in uw mogelijkheden wordt beperkt! Zo erg dat dit in Nederland kan gebeuren. Gelukkig heeft u een lieve familie en hopelijk goede vrienden, maar daarom kun je wel eenzaam of verloren voelen.
  Ik hoop dat uw studiegenoten u thuis kunnen opzoeken en daar samen een leuke avond kunt hebben!!
  Ik wens u alle goeds toe en weet dat vele mensen met mij u een hart onder de riem willen steken.

 41. Lieve Amalia,
  Heel veel sterkte gewenst.
  We zullen voor je bidden. Ondanks deze moeilijke tijd hopen we toch dat het goed met je gaat.

  1. Lieve prinses Amalia. Claudia de Brij verwoord het met : het het nog nooit zo donker West of het word altijd wel weer licht. Adri Pol. Emaar.

 42. Lieve prinses Amalia,
  Ontzettend veel sterkte voor u en uw naasten in deze moeilijke periode, het moet verschrikkelijk zijn om zo beperkt te moeten leven en niet een fijn studentenleven te kunnen leiden. We hopen van harte dat hier spoedig een einde aan komt en nogmaals veel sterkte! Hiermee steken we u een hart onder de riem!

 43. Beste Amalia, verschrikkelijk om te horen dat U zich niet (vrij) kunt bewegen. Hoop voor U en Uw ouders en zussen dat deze dreiging snel voorbij mag zijn, je vrijheid is toch alles en zeker op Uw leeftijd. Heel veel sterkte en liefs voor U en familie leden.

 44. Lieve Amalia,

  Hierbij een hart onder de riem om te laten weten dat wij meeleven in deze donkere en moeilijke tijd.
  Hopen dat u snel weer het studentenleven op kunt pakken.
  Lieve groet Claris

 45. Lieve prinses Amalia,
  Je moet al zoveel mee torsen door je geboorte in een koninklijke omgeving en nu komen deze bedreigingen er ook nog bij. Ik wil je heel veel sterkte wensen in deze tijd en hoop dat de specialisten op dit gebied er spoedig voor kunnen zorgen dat je weer een plezierige studententijd mag mee maken en al de jaren hierna.
  Met een hartelijke groet,
  Bé Jonkers

 46. Beste,lieve ,leuke Amalia,er word aan u gedacht ook in het noorden van het land

  Als hart onder de riem (na oproep van RTV Noord ) heel veel sterkte en medeleven gewenst ivb u niet vrij kan leven en kan gaan en staan zoals u graag zou willen,gewenst is dat niet van tijdelijke aard is …

  mvg ..

  1. Lieve prinses Amalia. Claudia de Brij verwoord het met : het het nog nooit zo donker West of het word altijd wel weer licht. Adri Pol. Emaar.

 47. Beste Amalia,
  Het is vreselijk dat de misdaad al zover gaat dat een kroonprinses slachtoffer kan worden van hun daden.
  In een ander land studeren is geen optie want daar tiert de misdaad ook.
  Ik gun je je eigen vrije plekje. Mijn eerste reactie op het vreselijke nieuws was: ‘Amalia, verstop je bij Claudia de Breij met wie je een betrouwbare band opbouwde’, maar je moet je niet verstoppen. Wees net zo sterk als de Amalia in de tijd van Frederik Hendrik en Maurits.
  Matthias Rozemond schreef in deze roman over de kracht van je naamgenoot. Die kracht wens ik jou nu ook toe Amalia! Maar ook wens ik je ouders en zussen die kracht toe.

 48. Beste Amalia

  Voor jou vind ik het ontzettend spijtig dat je in deze ellende verwikkeld bent. Niet in vrijheid je ding kunnen doen is absurd.
  Hopelijk voor jou en alle anderen brengt kerst weer een beetje vrede en kan iedereen in vrijheid en veiligheid weer over straat

  1. Lieve Amalia,
   Wat is de wereld toch verrot he, dat je jezelf zo moet afsluiten tegenover de georganiseerde misdaad 😡,
   Ik vind het persoonlijk, verschrikkelijk voor jou, dat je niet kunt gaan en staan,waar je wilt 😢,
   Ook hoop ik da je nog veel plezier kunt maken met jou vriendinnen en studiegenoten, en toch af en toe de deur even uit kunt,
   Diegene die dit allemaal veroorzaakt, moeteyze best straffen, en het land uit zetten ,
   Desnoods voeren ze hier de doodstraf maar weer uit, (oog om oog, tand om tand , dat gaat de samenleving een stuk minder kosten, en moeten ze maar zorgen dat ze daar niet komen toch 🤔
   Wens jou lieve Amalia, je vader,moeder, je zusjes, en jou Oma, toch een hele fijne tijd toe lieverd, en ook met jou en je familie zal het allemaal wel goed komen hoor 💖
   Liefs van 2 lieve jongens uit Groningen 😘😘

 49. Lieve Amalia,

  Wat moet dit naar voor u zijn om met zoveel narigheid te moeten dealen. Zeker op uw leeftijd, waarin u van het leven zou moeten genieten en u kunnen ontplooien.

  Deze situatie is een domper op de studieperiode maar, heb vertrouwen, u zult hier zeker sterker dan ooit uitkomen! (Al voelt dat nu misschien niet zo.)

  Ik wens u en uw familie veel sterkte en liefde toe.

  Warme groet, Marion

 50. Beste Amalie,

  Weet u gesterkt door de gedachten dat velen in Nederland met u en uw familie medeleven.

  Denk aan de lijfspreuk van uw familie en probeer zoveel mogelijk te genieten van uw studietijd.

  Het komt goed,

  Jean

 51. Lieve Amalia, Ik hoop dat er snel een oplossing komt ivm deze situatie want dit zou niet mogen. Sta je in de mooiste tijd van je leven, een tijd waar je volop van zou moeten genieten en niet op deze manier moeten,, leven,,. Ik wens jou en je Familie heel veel kracht en sterkte toe!

 52. Lieve Amalia, we hebben zelf kinderen in jouw leeftijd die kunnen genieten van studeren in vrijheid. Dat gunnen we jou ook. Veel sterkte!

 53. Het liefst zou ik nu een Nederlandse vlag, rood-wit blauw (EN NIET blauw- wit- rood!) met oranje wimpel willen uitsteken om u te laten weten dat ik u een beter leven gun zonder mensen die het op u gemunt lijken te hebben. Sterkte!

 54. Lieve prinses Amalia .er zijn heel veel mensen die van je houden,laat het een steun zijn ,voor de moeilijke tijd die U door maakt.

 55. Lieve Amalia, Het spijt me vreselijk dat je dit moet meemaken. Het moet verschrikkelijk zijn om op zo’n manier bedreigd te worden dat je je huis niet meer kunt verlaten en je je niet meer vrij kunt bewegen. Het maakt me ontzettend boos op degenen die je dit aandoen. Het is echt onmenselijk om iemand op zo’n manier te bedreigen. Dit zijn geen mensen meer maar monsters. In wezen zijn zij nog veel slechter af dan jij. Echt mens zullen ze nooit meer worden in dit leven. Terwijl jij zeer menselijk bent. Je bent een warm en lief mens, en we hopen en bidden massaal dat je snel weer vrij kunt rondlopen!!

  1. Amalia, wat een onrecht. Ik gun je een onbezorgde studenten tijd. Te gek voor woorden dat dit niet kan. Sterkte meid

 56. Beste Prinses Amalia,

  Ik leef heel erg met u mee in de vreselijke periode.

  Hoop dat het snel is opgelost.

  En dat u weer kunt genieten van u studententijd.

  Heel veel liefs en sterkte in deze moeilijke tijd.

  Groetjes van Anneliese de Waal

 57. Lieve Prinses Amalia,
  Het heeft mij sterk aangegrepen en diep getroffen. Het doet mij je situatie aan de Heere, de God van Hemel en aarde, opdragen; wees ervan verzekerd dat Zijn bewarende hand je op al je paden moet behoeden en bewaren. Hij is alwetend en almachtig, leg aan Hem je noden en behoeften maar voor hoor, Hij zal je bewaren op al je wegen, zo je Hem in waarheid en oprechtheid benodigt. De Heere onferme zich nog over je en geve je Zijn zegen.
  Een hartelijke en lieve groet van mij.
  Marry

 58. Lieve prinses Amalia,

  Wees sterk. U bent onze geliefde kroonprinses. Ik leef met u mee de hele dag. Dat deze waanzin spoedig ophoud hoop ik vurig. Nederland moet bevrijd worden van deze criminaliteit en u moet weer spontaan kunnen leven en studeren. Ineens bent u onze hoop op een beter, gezond en bevrijd Nederland. Wees overtuigd dat wij van u houden, met hartelijke groeten,

  1. Lieve Prinses Amalia,
   Ik wil je graag laten weten dat ik enorm met je meeleef omdat jij momenteel niet van het vrije (studenten) leven kan genieten met de daarbij behorende vrijheid. Ik bid en steek een kaarsje voor je op, voor verbetering van deze vreselijke situatie. Blijf sterk samen met je ouders en zusjes. Ontvang heel veel liefs en warmte.

 59. Beste prinses Amalia, zoveel lieve reacties die je krijgt om je een hart onder de riem te steken. Wat een onwerkelijke en bizarre situatie waar je in terecht bent gekomen. Als jonge vrouw ligt de wereld aan je voeten en door deze bedreigingen staat de wereld stil. Dit mag en kan niet! Als trotse Nederlandse kijk ik toe en ben ik boos. Boos op wat jou wordt aangedaan maar ook boos vanwege de machteloosheid die ik voel. Ik geloof in de liefde van de mensheid voor elkaar. Maar door dit bericht wankelt dat geloof. Ik gun je de wereld, de liefde, ontdekken en mooie herinneringen maken. Hou vol! Heb vertrouwen in een goede afloop hoe oneindig dit ook lijkt. Liefde overwint het kwade.
  Ik wens je kracht en veel sterkte! Ook voor uw ouders. Een ouderhart breekt als een kind niet veilig is.

 60. Beste prinses Amalia,

  Het voelt vreemd om dit te zeggen als een medescholier, maar ik hoop dat u snel terug mag naar school. Het is toch eigenlijk niet voor te stellen dat ze u gebruiken als een troef in hun spel. U wilt ook gewoon uw leven leven zonder al dit nare. Ik hoop gewoon dat dit snel weggaat en alles goed komt en dat u uw leven gewoon als ieder andere student kan leven, vol gekkigheid en geluk (+stress van school).
  (PS, Ik vind u echt geweldig en kan niet wachten tot u koningin wordt <3 )

 61. Lieve Amalia, wat vreselijk moet niet mogen, in Nederland!! Verschrikkelijk, voor jou en jouw ouders, dit moet stoppen, en zwaar bestraft worden!!! Jij hebt recht om te leven, en zeker te genieten op alle fronten!!! Wij leven enorm mee, als ouders en opa en oma. Ik wens dat spoedig een positieve ommekeer komt!!! Want dit mag en kan niet!!!

 62. Hallo Amelia,

  Ongelooflijk wat er nu gebeurt in jouw leven. Daar waar jij door je afkomst al beperkt bent in je vrijheid, nu dit.
  Ik hoop dat dit snel gestopt wordt en dat jij jouw leven weer kan en mag oppakken.
  Natuurlijk ook veel sterkte voor je ouders en zusjes die dit meebeleven
  Warme groet,
  Myriam Zeelen

 63. Lieve Amalia,

  Ik wil je heel graag laten weten dat ik enorm meeleef met je. Ik ben moeder van een dochter en oma van een kleinzoon. Zij heeft gestudeerd, kan gaan en staan waar ze wil, en haar zoon groeit in vrijheid op. Dat is normaal in ons land. Nee, het is dus niet normaal dat onze toekomstige koningin haar vrijheid wordt ontnomen door wie ze is.
  Ik gun je van harte je vrijheid, je ontwikkeling die nu een vlucht zou gaan nemen. Liefst zou ik willen zeggen: kom gezellig eens een weekend met een paar vriendinnen in ons huis. Leef, dans, vier feest.
  Laten we hopen dat je snel weer kunt bewegen waarheen je wilt. Heel veel liefs en sterkte!

 64. Lieve Amalia,
  Wat een naar begin van uw studententijd. Heel erg veel sterkte toegewenst. Hopelijk kunt u snel weer veilig naar buiten.
  Groeten,
  Agnes

 65. Lieve Amalia,

  Wat een schokkend nieuws brachten jou ouders gisteren naar buiten. Het moet een hele moeilijke periode zijn in je leven. Ik gun je zo van harte een mooie studententijd. Ik bid voor jouw veiligheid en voor een oplossing. Ik wens je heel veel sterkte en doorzettingsvermogen toe.

  Met vriendelijke groeten
  Gerdine

 66. Dear princess Amalia,

  i am sure that this situation is very difficult and i really admire the way you cope with that. I hope that this will be solved very soon and i really wish you have the opportunity to live your student life in the way you want as soon as possible. All the best and strength.

 67. Prinses Amalia ik vindt het heel erg dat u nu zo moet leven dit had voor u een geweldige tijd moeten worden waar u van had moeten genieten hopelijk kan het snel weer. Sterkte !

 68. Lieve Amalia,
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, ik hoop dat dit tijdelijk is en dat je alsnog kan genieten van je studententijd.
  Ik wens je God’s zegen en kracht toe voor de toekomst.
  Ook voor de hele koninklijke familie
  Hartelijke groeten,
  Vera

 69. Lieve kroonprinses Amalia,

  Via dit berichtje wil ik u graag laten weten dat ik zeer met u meeleef.

  Ik bewonder hoe u zich staande houdt en omgaat met deze druk en verantwoordelijkheid (niet alleen in deze situatie maar ook in uw leven van kroonprinses), en dat uitdraagt met zoveel charme en netheid. Ik ben hartstikke trots dat u onze kroonprinses bent.

  Ik gun u het allerbeste en hoop dat u toch nog een fijne studententijd tegemoet gaat ondanks alles.

  Een lieve, warme groet, Aylene.

 70. Geachte Prinses van Oranje.

  Laat U niet gek maken door een stel criminelen.
  Sterkte.

 71. Lieve prinses Amalia , lief mooi meisje. Ik had het je zo gegund ,het studentenleven. Even jezelf kunnen zijn en je kunnen ontwikkelen. Helaas is het anders. Hopelijk komt het nog goed en kun je gewoon gaan studeren. Ik leef intens met je mee

 72. Beste Prinses Amalia,
  Vreselijk wat er weer gebeurd en ik begrijp het niet waarom dit gebeurd, dit doe je niemand aan.
  Ik ben heel trots dat wij in Nederland een Koning en Koningin en prinsessen hebben en gelukkig in een vrij land leven, laat dit vrij leven voor iedereen gelden dus ook voor ons koningshuis.
  Hoop dat dit heel snel voorbij is , wens u allen heel veel sterkte toe .
  Een Lieve Groet .

  1. Hallo prinses Amalia,

   Ik wens u heel veel kracht om deze afschuwelijke situatie te dragen. Ik hoop van harte dat het snel veranderd en dat u een heerlijke onbezorgde studententijd kunt hebben. Ook veel sterkte voor uw ouders en zussen die naast u staan in deze zware tijd.

   Een warme groet uit Usquert

 73. Beste Prinses Amalia,
  Vreselijk wat er weer gebeurd en ik begrijp het niet waarom dit gebeurd, dit doe je niemand aan.
  Ik ben heel trots dat wij in Nederland een Koning en Koningin en prinsessen hebben en gelukkig in een vrij land leven, laat dit vrij leven voor iedereen gelden dus ook voor ons koningshuis.
  Hoop dat dit heel snel voorbij is , wens u allen heel veel sterkte toe .
  Een Lieve Groet .

 74. Lieve Prinses Amalia.

  Wat vreselijk moet het zijn als je zo in je vrijheid wordt beknot. Hopelijk snel weer naar buiten zonder achterom te hoeven kijken. Veel sterkte !

 75. Beste Prinses Amalia,

  Het spijt mij ten zeerste om te lezen dat u te maken heeft met bedreigingen en hoezeer het uw leven, en dat van uw familie, beïnvloed. Ieder mens zou in vrijheid moeten kunnen leven, ongeacht afkomst of maatschappelijke positie. Ik vind het erg naar om te lezen dat u op dit moment die mogelijkheid niet hebt. Ik weet hoe het is om onvrij te zijn en bedreigd te worden – het is iets wat ik niemand gun. Ik hoop dat de situatie spoedig zal veranderen voor u en wil u kracht wensen en, indien gewenst, Gods zegen.

  Lucy

 76. Lieve Amalia
  Ik hoop zo dat er snel verandering komt in deze verschrikkelijke situatie.
  Voor jou en je ouders en familie, als moeder en oma grijpt dit mij erg aan, dat je kind en kleinkind niet veilig is en het leven niet niet kan leiden wat bij haar leeftijd past.
  Heel veel sterkte toegewenst.

 77. Koninklijke Hoogheid, lief kind,

  Mijn hart bloedt voor je.
  Ik ben een oude vrouw, geboren in een ander, vreedzamer Nederland dan het huidige.
  Voor je bijzondere opdracht in de wereld in dit moeilijk tijdsgewricht ben je toegerust met voortreffelijke eigenschappen, die je misschien wel tot de beste Koning kunnen maken die Nederland ooit zal hebben gekend.
  Houd moed, lief kind.
  Het kwaad mag niet zegevieren.
  Ik bid voor je behoud.

  C. Lankhorst

 78. Lieve Amalia,
  Heel veel sterkte in de komende tijd, haal de vrolijkheid maar naar je toe. Laat je vrienden jou opzoeken.
  Het is onbegrijpelijk dat hier niks aan te doen is.
  Wij voelen met je mee.

  1. Lieve Amalia,
   Heel veel sterkte toegewenst en probeer te genieten van de mensen om je heen die jouw dierbaar zijn.
   Houd moet en wij zullen voor jou bidden en ook voor jou familie. God onze Hemelse Vader omringt jou met Zijn liefde en bescherming.

 79. Lieve prinses Amalia, ik wil U heel veel sterkte toewensen met deze moeilijke omstandigheden. Hopelijk worden degenen die achter deze bedreigingen zitten snel gevonden zodat U weer van Uw studie en vrienden in vrijheid kunt genieten! Weet dat U gesteund wordt en dat alle Nederlanders U en Uw familie een warm hart toedragen. Met vriendelijke groet, Marijke

 80. Amalia,

  Laat het niet op je zitten!
  Het gros van ons Nederlanders is ontzettend trots op je.

  groetjes van ons en de kinderen

  1. Beste Amalia,

   Ik wens jou en je familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd en hoop dat je snel weer normaal kan leven! In Groningen zeggen we kop d’r veur!

 81. Lieve Prinses Amalia,

  Wat afschuwelijk dat dit in Nederland gebeurt. Laten we bidden dat deze trieste periode snel voorbij mag zijn en dat u weer met plezier aan het studentenleven mag deelnemen en uw idealen mag verwezenlijken.
  Ook voor uw ouders en zusjes veel sterkte en moed toegewenst.

 82. Lieve Amalia,
  Wat een nare tijd voor je. Ik hoop dat je op andere manieren nu de kracht en het plezier kan vinden om je er doorheen te slaan en dat je zo snel mogelijk een zo normaal mogelijk leven kan leven.

 83. Ontzettend triest dat het zo ver heeft kunnen komen in Nederland. Heel veel sterkte toegewenst en hou vol! Hopend dat je snel weer kunt gaan en staan waar je wilt en jezelf (weer) veilig en vrij kunnen voelen.

 84. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd! Hopelijk wordt het snel opgelost.

  Met vriendelijke groet,
  Val Peters

 85. Beste prinses Amalia,

  Heel veel sterkte!
  Ik hoop dat de bedreiging snel wordt opgelost.

  Mijn excuses ook naar U als Nederlander. Ik schaam mij dood dat dit soort taferelen zich voordoen in onze tijd.
  Toch hoop ik dat U thuis nog ergens een beetje wat plezier uit kunt halen in deze moeilijkere tijd.

  Met vriendelijke groet,

  Werner

 86. Heel veel sterkte in deze moeilijke situatie!
  We leven met u mee.
  Tineke van Langeveld

  1. Lieve Amalia
   Bij deze sterkte gewenst in deze voor u moeilijke tijden.
   Ik hoop van harte dat u snel weer aan het normale studentenleven mag deelnemen.
   Sterkte.
   Groet uit Stadskanaal.

 87. Lieve Amalia, ik wens je veel sterkte en kracht om deze periode door te komen.

  1. Dear Princess Amalia, keep strong in these difficult times.

   Best wishes, Luna

 88. lieve prinses Amalia,
  Wij vinden het heel erg dat U bedreigd wordt en in isolatie moet leven. Wij hadden U graag een onbezorgde studenten tijd gegund. Weet dat wij met U meeleven en veel van U houden.

 89. Ik ben erg trots op ons Koningshuis! Vreselijk dat u zo in uw vrijheid beroofd wordt! Wens u heel veel sterkte!.
  Ik hoop dat er toch een oplossing komt zodat u van uw studentendecaan kan genieten!

 90. Lieve Amalia, verschrikkelijk en hopelijk kom je weer snel in “normale” kringen terecht. Ook dat je lekker kan uitleven in studententijd en vereniging. Hou je taai meid. Groeten van Alexander

  1. Lieve Amalia,
   Ik
   gun jou alle
   liefde van de hele wereld
   en de hele wereld gunt jou alle Liefde
   en de hele wereld gunt jou alle Liefde
   liefde van de hele wereld
   gun jou alle
   Ik

 91. Lieve prinses Amalia,

  We leven met u mee en hopen dat het gauw mogelijk is dat u in Amsterdam kunt studeren én wonen. Alle goeds en sterkte.

  Met een hartelijke groet,

  1. Lieve Princes Amalia,
   Wens jou en je familie heel veel sterkte in deze nare moeilijke tijd.
   En hoop dat je weer vlug als 18 jarige van je leven kan gaan genieten.
   Het is je zo gegund!

 92. Heel veel sterkte in deze gekke tijd. Laatste tijd hebben we met bijzondere omstandigheden te maken. Oorlog. Prijzen. Etc. Maar het nieuws dat u niet meer een “normaal” leven kan lijden houd me uit mijn slaap. Hopelijk kunt u toch snel uw leven weer leven zoals u zou willen. Nogmaals weet dat we aan u denken en u het allerbeste toewensen.

 93. Lieve prinses Amalia, wij als familie leven ontzettend met u mee in deze voor u zo moeilijke tijd. Wij denken en aan u en bidden voor u. Heel veel liefs van ons. Gerda en Fernando Fusilli kinderen en kleinkinderen.

 94. Lieve Prinses Amalia,
  Wat erg dat dit je moest overkomen. Weet dat heel Nederland met jou meeleeft! Ik hoop dat de diensten, die over de beveiliging gaan, hier gauw iets aan kunnen doen! Weet je gesteund…Dit moet niet in ons land voor kunnen komen! De wortels van dit kwaad moeten er uit!

 95. Beste prinses Amalia,

  Wat verschrikkelijk dat u, u leven niet kunt leven zoals u zelf zou willen. Dit vind ik in 2022 absoluut niet kunnen.
  Hopelijk krijgt u heel erg veel berichtjes en steunt het u een heel klein beetje.
  Wat een ontzettend nare situatie waar u en uw familie in terecht zijn gekomen.
  Heel erg veel sterkte toe gewenst.
  Remco, Inge en Hugo van Laarhoven

  1. Beste prinses Amalia,
   Wat ontzettend naar dit.
   Ik hoop dat u veel vrienden om u heen mag hebben en veel steun mag krijgen.
   En dat dit heel snel wordt opgelost.
   Heel veel sterkte hoor!
   En ook voor uw familie.
   Groeten Johanna

  2. Lieve Amalia
   Wat vervelend dat je nu niet in vrijheid je studie kunt doen in Amsterdam.
   We leven met je mee en hoop dat er spoedig verandering komt.We gunnen jou ook een normaal leven
   Heel veel sterkte gewenst

Reacties zijn gesloten.