Het jaarlijkse feestje!

Voor wie vaste congresganger is, vertellen we niets nieuws. Voor wie er nog nooit geweest is: moet je horen! Het Oranjecongres is het jaarlijkse feestje voor de Oranjebestuurders van heel Nederland. Je hoeft niets zelf te organiseren, het wordt allemaal voor je geregeld. Je komt met je bestuur of een delegatie daarvan naar – in dit geval – Dordrecht. Leuk om samen op pad te gaan. Als je vrijdagavond al komt, dan heb je een erg leuke en vaak ook zeer interessante avond bij een bedrijf uit de regio, natuurlijk met borrel na. Daar begint de gezelligheid al.

Eén ding is zeker, saai is het nooit.

Dan wordt op zaterdagochtend het congres gehouden. Altijd met boeiende, inspirerende sprekers afgewisseld met muziek. Soms is het leerzaam, soms liggen we in een deuk of zijn we onder de indruk van wat er gezegd en gebracht wordt. Eén ding is zeker, saai is het nooit. In de middag volgt er dan een programma ter plaatse waar we kennis maken met de stad, dan wel de omgeving. Dan is er ook veel ruimte om elkaar te ontmoeten en te spreken. Hoe leuk en nuttig is het om ervaringen uit te wisselen met collega-bestuurders. ‘Wat doen jullie in Nieuw-Vennep?’ ‘O, wat een goed idee!’ ‘En jullie in Sliedrecht? ‘Nou, zeg, dat is ook leuk!’ ‘Lopen jullie in Woudenberg ook zo aan tegen al die regels?’ ‘In Borculo werven we onze vrijwilligers op deze manier…’
Dan is er een smakelijk diner en zeggen we elkaar gedag. Tot volgende keer maar weer!

Kortom, kom dit jaar naar Dordrecht in het weekend van 18 en 19 oktober 2024 als ons Oranjecongres wordt georganiseerd door het bestuur van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen zelf. De uitnodiging komt naar de contactpersoon van je vereniging/stichting. Aarzel niet om je meteen op te geven.

Hier vind je alle informatie en kun je je aanmelden.

Congrescommissie Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen

Wendy Verkleij-Eimers
Hans Janssen
Dick Steenks
Jasper van Zuuren