Assurantiemakelaar AON heeft in samenspraak met de KBOV een verzekeringsaanbod voor Oranjeverenigingen en – stichtingen opgesteld.

Het verzekeringspakket

Uw verzekeringspakket bestaat uit 3 verzekeringen. De totale premie bedraagt minimaal € 400,00 per jaar en is als volgt opgebouwd:

 • De aansprakelijkheidsverzekering bedraagt €1,80 per vrijwilliger met een minimum van € 300,00 per jaar. Daarnaast geldt:
  – Het verzekerd bedrag is € 2.500.000,00 per aanspraak met een maximum van € 5.000.000,00 per verzekeringsjaar;
  – Het eigen risico is € 250,00 per aanspraak voor zaakschade;
  – De voorwaarden AVB 100.250 zijn van toepassing.
  – De goederentransport/verblijf verzekering bedraagt € 75,00 per jaar en de voorwaarden EVM200.0718 zijn van toepassing.
 • De collectieve ongevallenverzekering (maximaal 100 vrijwilligers) bedraagt € 25,00 per jaar. Daarnaast is deze verzekering per 1-1-2022 uitgebreid met een dekking voor geneeskundige kosten van € 500,- en zijn de voorwaarden EVM200.2111 Volmacht van toepassing.

Verzekerde hoedanigheid van Oranjeverenigingen

Verzekerd zijn de activiteiten van de Oranjevereniging of oranjecomité, aangesloten bij de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, die zich bezighouden met het organiseren van buurtfeesten, oranjemarkten en braderieën.

De belangrijkste aanvullende voorwaarden

Daarnaast zijn voor deze verzekeringen voor Oranjeverenigingen de volgende belangrijke aanvullende voorwaarden van toepassing:

 • Onder de niet verzekerde activiteiten voor Oranjeverenigingen vallen onder andere:
  • Houseparty’s en/of popfestivals;
  • Sportevenementen;
  • Optochten;
  • Kermissen.
 • Als er schade ontstaat bij een evenement en/of activiteit waarbij meer dan 2.500 bezoekers aanwezig zijn, is dit niet verzekerd.
 • Indien er sprake is van het huren van een springkussen dient een toeslag op de premie te worden aangehouden van € 0,25 per geregistreerde vrijwilliger met een minimale toeslag van € 50,00.

Klikt hier voor de volledige voorwaarden en aanvullende clausules.

365 dagen

Daarnaast geldt deze verzekering voor 365 dagen en is dus niet beperkt tot alleen Koningsdag. Een fijn idee dat uw activiteiten en voorbereidingen het gehele jaar verzekerd zijn. 

Geef andere activiteiten van uw Oranjevereniging zo snel mogelijk door

Organiseert u Oranjevereniging ook andere activiteiten dan de beschreven hoedanigheid? Laat het ons weten via onderstaande contactgegevens. Wij bekijken graag samen met u naar de beste verzekeringsoplossing voor uw Oranjevereniging.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Als bestuurder van een Oranje verenging loopt u aanzienlijke risico’s. Niet alleen met het bedrijfskapitaal, maar ook met uw persoonlijk vermogen. U kunt persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor onbehoorlijk bestuur. Ook als de fouten niet door u, maar door uw medebestuurders zijn begaan. Klik hier voor meer informatie.

Verzekering afsluiten? Stuur dan een e-mail

Als u gebruik wenst te maken van dit verzekeringspakket, neem dan contact met ons op via  ondernemingen.team2@aon.nl Als die u al heeft graag onder vermelding van uw polisnummer en relatienummer.

Wij zijn er graag voor u
Heeft u vragen naar aanleiding hiervan of wilt u advies over uw verzekering(en)? Neem dan contact met ons op.
Wij zijn bereikbaar via:

Wij helpen u graag.

Aon Verzekeringen