Het is geen tijd van feestvieren, maar wél van saamhorigheid. Daarom kunnen kinderen zich dit jaar thuis inzetten voor de ander. Want juist in deze tijd is het ‘wij’-gevoel van Koningsdag onmisbaar.

Met de leuke en leerzame digitale les ‘Ik ben een koning’ stimuleert stichting Jong Ondernemen kinderen om hun creativiteit te gebruiken en een actie te bedenken waarmee zij een ander kunnen helpen. De online les begeleidt hen door middel van kleine stappen in het bedenken van een innovatief idee. Vragen als ‘waar ben ik goed in?’, ‘wat vind ik leuk?’ en ‘voor wie zet ik me in?’ komen voorbij. Ook leren kinderen hoe ze aandacht genereren voor hun actie en kunnen ze een ‘Ik ben een koning’-poster downloaden om buurtgenoten te wijzen op hun actie.

Lees hier verder over dit initiatief dat van harte wordt ondersteund door de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.