Dit platform is een verzamelplek voor ideeën en suggesties met het oog op Koningsdag 2022. Mail tips/suggesties naar secretariaat@oranjebond.nl en het wordt zo mogelijk hier geplaatst.

De ideeën komen uit het hele land. Wie meer informatie over een bepaald onderdeel wilt weten, kan mailen naar secretariaat@oranjebond.nl en – voor zover bekend – zal de secretaris u in contact brengen met de betreffende Oranjevereniging.

Tip
Voordat activiteiten worden georganiseerd moet eerst duidelijk zijn of ze wel zijn toegestaan door de gemeente. Hou daarom nauw contact met de plaatselijke gemeente.

Zoek samenwerking
bijvoorbeeld
– met scouting
– lokale radio/tv
– kerk of gemeentehuis met stream mogelijkheid
– scholen

Communicatie
– geef een oranjeboekje uit met puzzel/kleurplaat/waardebon/etc
– maak gebruik van Facebook, Instagram en andere sociale media. Bijv. leukste foto Koningsdag. Vraag jongeren dit te organiseren.

Tip Stichting Oranjedag Veenendaal
Afgelopen jaar er voor gekozen om een volledig digitaal programma te draaien. Dit middels een livestream (12 uur lang)en een online activiteitenbank, zodat de inwoners hier zelf vanuit huis aan deel konden nemen.
Ook hebben wij de uitvraag gedaan voor een vlogger. Deze is voor ons aan de slag gegaan en die heeft weer filmpjes gemaakt, die wij konden gebruiken op de site en in de livestream.
De livestream is in zijn geheel (dus wel een beetje er doorheen scrollen) te vinden via https://27april.info/live/ De activiteitenbank is te vinden via https://27april.info/.